A holnapi adaghoz is már készül a kovász...
Recept:
Kovászhoz:
20 dkg liszt
1 élesztő
1 kanál olaj
csipet só
1 teáskanál cukor
víz
Ebből lágyabb tésztát kell csinálni, egy éjszakát hagyhatod dolgozni a tésztát.
Cipó (kenyér)
50 dkg liszt
1 élesztő
2 kanál olaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
víz
Normál keménységű tésztát gyúrunk, dagasztjuk, hagyjuk kelni.
Kenyérformában, vagy tepsin cipókat formálva sütjük. (200-250 fokos sütőben)
Az első 20 percben egy mélyebb edénnyel takarjuk le, az edény belsejét kis vízzel meg kell spriccelni.
Az utolsó 5-10 percre a takarást vegyük le...
De szépek!!Szabad tudni a receptet?
VálaszTörlésIrcsim!Jujjjj de jól néznek ki:P:)
VálaszTörlésA diós-mákos süti recijére is kíváncsi lennék:P:)
És a képeken szépek vagytok:)
Puszi
Köszi
VálaszTörlésIrcsi, köszi a receptet! Ezek nagyon szépek, szinte már érzem az ízét, tuti megcsinálom a héten! Köszi, és ügyes vagy!
VálaszTörlés