2011. március 13., vasárnap

Ma is sütöttem...

Olyan hangulatom volt, hogy ma kenyeret (cipót) kezdtem el sütni. Előszedtem anyukám régi receptjét és megcsináltam.
A holnapi adaghoz is már készül a kovász...


Recept:
Kovászhoz:
20 dkg liszt
1 élesztő
1 kanál olaj
csipet só
1 teáskanál cukor
víz

Ebből lágyabb tésztát kell csinálni, egy éjszakát hagyhatod dolgozni a tésztát.

Cipó (kenyér)
50 dkg liszt
1 élesztő
2 kanál olaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
víz

Normál keménységű tésztát gyúrunk, dagasztjuk, hagyjuk kelni.
Kenyérformában, vagy tepsin cipókat formálva sütjük. (200-250 fokos sütőben)
Az első 20 percben egy mélyebb edénnyel takarjuk le, az edény belsejét kis vízzel meg kell spriccelni.
Az utolsó 5-10 percre a takarást vegyük le...

4 megjegyzés:

  1. De szépek!!Szabad tudni a receptet?

    VálaszTörlés
  2. Ircsim!Jujjjj de jól néznek ki:P:)
    A diós-mákos süti recijére is kíváncsi lennék:P:)
    És a képeken szépek vagytok:)
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Ircsi, köszi a receptet! Ezek nagyon szépek, szinte már érzem az ízét, tuti megcsinálom a héten! Köszi, és ügyes vagy!

    VálaszTörlés