Olyan hangulatom volt, hogy ma kenyeret (cipót) kezdtem el sütni. Előszedtem anyukám régi receptjét és megcsináltam.
A holnapi adaghoz is már készül a kovász...
Recept:
Kovászhoz:
20 dkg liszt
1 élesztő
1 kanál olaj
csipet só
1 teáskanál cukor
víz
Ebből lágyabb tésztát kell csinálni, egy éjszakát hagyhatod dolgozni a tésztát.
Cipó (kenyér)
50 dkg liszt
1 élesztő
2 kanál olaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
víz
Normál keménységű tésztát gyúrunk, dagasztjuk, hagyjuk kelni.
Kenyérformában, vagy tepsin cipókat formálva sütjük. (200-250 fokos sütőben)
Az első 20 percben egy mélyebb edénnyel takarjuk le, az edény belsejét kis vízzel meg kell spriccelni.
Az utolsó 5-10 percre a takarást vegyük le...